Merepäevade esimene ööpäev tõi politseile 11 väiksemat vahejuhtumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepäevad Lennusadamas.
Merepäevad Lennusadamas. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna merepäevade esimene ööpäev tõi politseile 11 väiksemat sorti vahejuhtumit.

«Alates eilsest [laupäeva] hommikust kuni tänase [pühapäeva] hommikuni oli (Tallinna merepäevadel) 11 väiksemat intsidenti, kus peamiselt oli tegemist tehniliste riketega,» ütles politsei pressiesindaja Barbara Lichtfeldt BNSile.

«Nii merepäevade ajal kui ka muul ajal merel olles soovitame inimestele siiski eelkõige ohutuse peale mõelda. Päästevest, joogivesi, töökorras ja vett kannatav telefon, signaalrakett ning vile. Ja kaine olek ka.»

Merepäevade avalöök anti juba reede õhtul Pirital, kus ansambel Regatt esines merepäevade eelkontserdil. Ametlik avakontsert toimus aga laupäeva õhtul, mil Vanasadamas astusid üles Maarja-Liis Ilus, Liisi Koikson, Rolf Roosalu ning Pärnu linnaorkester dirigent Jüri-Ruut Kanguri juhatamisel.

Esmakordselt pealinna ajaloos toovad merepäevad uue nädala alguses Tallinna lahele suurejoonelise The Tall Ships Races purjelaevastiku, kuhu kuulub enam kui 50 purjelaeva.

Nelja päeva jooksul ootab publikut ka mitmekülgne kontsertprogramm, kus lavale astuvad armastatud muusikud nii Eestist kui välismaalt. Näiteks saab pühapäeva õhtul lennusadamas nautida traditsiooniks kujunenud öölaulupidu. Esitusele tulevad nii tuntud merelaulud kui ka paljud teised Eesti rahvale läbi aegade armsaks saanud muusikapalad.

Tallinna merepäevade sündmusi leiab nelja päeva jooksul viiest sadamast. Need on Vanasadam ja lennusadam ning partnersadamatena Haven Kakumäe, Noblessneri sadam ning Pirita jahisadam. Tegevusi jagub aga ka Kalasadamasse.

Tallinna merepäevi korraldavad Tallinna linn, Tallinna kultuuriamet, Tallinna Sadam ja Lennusadam. Kaaskorraldajad on STA Estonia, Haven Kakumäe sadam, Noblessneri jahisadam, Pirita linnaosavalitsus ja Pirita jahisadam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles