Politsei palub seoses Kopli tulistamisega jagada videosalvestusi (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud töötamas Kopli liinidel, kus pühapäeva ennelõunal turvamehi tulistati
Politseinikud töötamas Kopli liinidel, kus pühapäeva ennelõunal turvamehi tulistati Foto: Liis Treimann

Politseil ei ole veel õnnestunud tabada pühapäeval Põhja-Tallinnas turvamehi tulistanud meest, kuid teada on, et tegemist on vanemaealise mehega. Ühtlasi kutsub politsei sealkandi elanikke ja tulistamispiirkonnas liikunud sõidukijuhte üles jagama videosalvestisi.

«Eestis on avalikus ruumis toimunud tulistamine pigem harvaesinev juhtum. Ma ei saa väita, et inimene, kes tulistab turvatöötajaid, ei ole ohtlik,» ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre, et relvastatud ja nurka surutud kurjategija kujutab endast alati ohtu.

Hirmu tundma ei pea

«Samas ei ole meil alust arvata, et on oht laiemale üldsusele. Usun, et tavakodanikud ei pea avalikus kohas liikudes tundma hirmu,» lisas Tambre.

Politsei töötab endiselt läbi turvakaamerasalvestisi ning analüüsib kogutud tõendeid. «Meil on olemas isikukirjeldus, kuid meil ei ole piisavalt konkreetseid tundemärke, mida avalikkusega jagada,» märkis Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht.

Teada on, et tegemist on vanema meesterahvaga.

«Palume kõigil, kel on Kopli liinide piirkonnas, selle lähiümbruses ja Paljassaares asuvatele majadele paigaldatud turvakaamerad, jagada salvestusi pühapäevast, 2. juulist politseiga,» kutsus Tambre üles.

Samuti palub ta helistada neil, kelle sõidukitele on paigaldatud videoregistraatorid ning kes liikusid selles piirkonnas ajavahemikul kella 9–13, helistada Põhja prefektuuri kriminaalbüroo telefoninumbril 5340 4586 või tuua videod Põhja prefektuuri peamaja infolauda aadressile Pärnu mnt 139. Kel on abi vaja salvestise alla laadimisel, saavad helistada samal telefoninumbril. 

Häirekeskus sai pühapäeval kell 11.10 teate, et Tallinnas Koplis on toimunud tulistamine. Teadaolevalt said turvatöötajad häire Kopli liinidel asuvasse mahajäetud hoonesse, mispeale tulistati relvast kahte väljakutsele läinud turvatöötajat, 37-aastast meest ja 62-aastast meest. Kiirabi viis raskelt viga saanud turvatöötajad haiglasse.

Sündmuskohal peeti kinni üks tulistaja kirjeldusele vastav vanemaealine mees, kuid ta vabastati juba sama päeva õhtul.

Tulistajat otsides tabati kaks tagaotsitavat

«Juhtunuga seoses oleme kontrollinud mitme inimese võimalikku seost tulistamisega ning sellega seoses oleme tabanud kaks tagaotsitavat. Töötame aktiivselt selle nimel, et teo toimepanija kiiresti välja selgitada ning kinni pidada,» kinnitas Tambre.

Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb mõrvakatset. Menetlust viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles