Koplis turvamehi tulistanud isik on ikka jooksus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud töötamas Kopli liinidel, kus pühapäeva ennelõunal turvamehi tulistati
Politseinikud töötamas Kopli liinidel, kus pühapäeva ennelõunal turvamehi tulistati Foto: Liis Treimann

Politseil on õnnestunud pühapäeval Põhja-Tallinnas tulistamise käigus laskehaavu saanud kahe turvatöötajaga vestelda, kuid kahtlusalust seni tabatud pole.

«Pühapäeval sündmuskohal kinni võetud mees vabastati juba sama päeva õhtul, kuna puudus alus arvata, et ta on juhtunuga seotud. Teisi isikuid pole seni kinni peetud ja ka tulistamiseks kasutatud relva pole leitud,» kinnitas Kallas esmaspäeval kella 14.40 ajal BNSile.

Põhja prefektuuri Kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre kinnitusel on kannatanud stabiilses seisundis ning nende elu ei ole ohus. «Kinnitan, et minu meeskond töötab aktiivselt selle nimel, et teo toimepanija kiiresti välja selgitada ning tabada. Viimase ööpäeva jooksul on uurijad teinud tööd sündmuskohal, et koguda tõendeid ning jälgi. Teised kriminaalbüroo ametnikud kaardistavad võimalike kahtlusaluste ringi,» ütles Tambre.

Häirekeskus sai pühapäeval kell 11.10 teate, et Tallinnas Koplis on toimunud tulistamine. Teadaolevalt said turvatöötajad häire Kopli liinidel asuvasse mahajäetud hoonesse, mispeale tulistati väljakutsele läinud kahte turvatöötajat, 37-aastast meest ja 62-aastast meest, tulirelvast. Kiirabi viis viga saanud turvatöötajad raskes seisus haiglasse.

Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb mõrvakatset. Menetlust viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles