Hobujaama ristmik muutus ajutiselt jalakäijasõbralikuks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalakäijate arvu kasvu tõttu muutis Tallinna transpordiamet ajutiselt Hobujaama ristmiku fooritsüklit nii, et jalakäijatele põleb kõigis suundades üheaegselt roheline tuli.

«Arvestades seda, et laulu- ja tantsupeo tõttu liigub praegu Tallinnas tavalisest palju rohkem lapsi ja sõidukite arv on tavalisest väiksem, rakendasime sellise valgusfoori tsükli, kus nii-öelda anname jalakäijatele kätte terve ristmiku. Nad võivad liikuda kõikides suundades – risti, põiki, diagonaalis,» ütles transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

«Selle muudatuse tulemusena vähenes ristmiku läbilaskvus sõidukite osas 40 protsenti. Nüüd jälgime, mis toimub seal siis, kui liikluskoormus hakkab suurenema. Täna, kus sõidukite liiklus on minimaalne ja jalakäijaid palju, on selline lahendus okei. Aga kui olukord muutub, siis peame selle võib-olla välja lülitama. Ühissõidukitega on olnud väikesi probleeme, aga need saame ära lahendatud. Tuleb lihtsalt fooritsükleid ja ühissõidukite väljumisaegu sobitada,» lisas ta.

Esialgu on plaanis katsetada uut foorirežiimi selle nädala jooksul ja lõpetada see niipea, kui ilmnevad mingid probleemid. «Nüüd hakkab juba 48 tundi täis saama ja ühtegi probleemi pole olnud,» nentis Rüütelmaa.

Enne muudatuste tegemist uuris transpordiamet ka viimase aja liikluskoormust. Ja kui Tallinna üldine sõidukite liikluskoormus on pisut vähenenud, siis kesklinna liikluskoormus on millegipärast hoopis suurenenud. Nüüd on Rüütelmaa sõnul ühes kohas jälle autoliiklust pisut rahustatud ning kõik sõidukijuhid peavad tema sõnul arvestama sellega, et kohe on tulemas veel üks suuremat sorti liiklus rahustamine algava Euroopa Liidu eesistumise näol, kus tuleb pidevalt teed anda politseieskordi saatel sõitvatele tähtsatele tegelastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles