Video: hõberemmelga mahavõtmise eredaimad hetked (8)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haabersti ristmiku ehitusele ette jääva hõberemmelga nädalaid kestnud kaitsmine päädis täna sellega, et remmelgas raiuti maha. Postimees tegi videokokkuvõtte tänase päeva eredaimatest momentidest.

Loe hõberemmelga mahavõtmisest lähemalt blogist: Galerii, videod ja blogi: Haabersti hõberemmelgas võeti politsei jõuga maha

Juba nädalaid kestnud hõberemmelga ehk hõbepaju piiramine takistab ristmiku ehitamise ajakavast kinnipidamist, teatas eile Õismäe elanike esindusorganisatsioon MTÜ Haabersti Korteriühistute Ümarlaud.

Kuigi remmelga juurde oli kogunenud palju kaitsjaid, kellest nii mõnigi oli puu otsa roninud ja keeldus alla tulemast, raiuti remmelgas siiski maha.

Riigikogu keskkonnakomisjonis algatatud arutelu Haabersti ristmiku laiendamisel tekkinud looduskaitselisest ummikseisust jõudis viis päeva tagasi ettepanekuni moodustada sõltumatu ekspertkomisjon, kes hindaks nii võimalust säilitada konflikti aluseks muutunud hõberemmelgas kui ka sõnastaks põhimõtted, millest kohalik omavalitsus peab suurprojektide puhul loodushoiule mõeldes lähtuma.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles