GAGi põhimääruse muutmist vaidlustanud huvigrupp kaotas kohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Adolfi Gümnaasiumi uus hoone peaks korda saama 1. septembriks.
Gustav Adolfi Gümnaasiumi uus hoone peaks korda saama 1. septembriks. Foto: Erik Prozes

Gustav Adolfi Gümnaasiumi (GAG) laienemise vastu võitlev huvigrupp üritas kooli plaane peatada GAGi põhimääruse muutmist vaidlustades, kuid sai kohtus kaotuse osaliseks.

Kaebajad esitasid Tallinna halduskohtule kaebuse, milles palusid tühistada GAGi põhimääruse muutmise nii, et kooli asukoha aadresside loetelu täiendati aadressiga Vana-Kalamaja 9. Lisaks palusid kaebajad keelata Tallinna linnal GAGis õppekohtade arvu suurendamine ning tegevused ja toimingud, mis on seotud esimese ja teise õppeastme õppetegevuse viimisega aadressile Vana-Kalamaja 9.

Tallinna halduskohus tagastas tänavu 21. märtsil kaebuse kaebeõiguse puudumise tõttu. Selle määruse peale esitasid kaebajad Tallinna ringkonnakohtusse määruskaebuse, mis jäi aga rahuldamata. Viimase võimalusena pöördusid kaebajad riigikohtusse, kuid kõrgeim kohtuaste ei võtnud nende määruskaebust menetlusse.

Linna praeguse tegevusplaani kohaselt viiakse GAGi praegusest koolikompleksist välja esimene ja teine kooliaste ning luuakse täiendavaid õppekohti, mis kasvatab kooli peaaegu kaks korda suuremaks. Täiendav õppehoone on planeeritud Vana-Kalamaja tänavale, kuid grupp kooli vilistlasi, samuti kooliõpilaste vanemaid on sellele vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles