Linn: Haabersti projekti muutmine remmelga pärast maksaks 1,5 miljonit eurot (18)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktivistid Haaberstis hõberemmelga ümber.
Aktivistid Haaberstis hõberemmelga ümber. Foto: Liis Treimann

Tallinna kommunaalameti ja Tallinna keskkonnaameti esindajad leidsid tänasel töökoosolekul, et ehitusprojekti muutmine Haabersti ristmiku rekonstrueerimisalas kasvava 70-aastase hõberemmelga säilitamiseks maksaks hinnanguliselt 1,5 miljonit eurot.

Tallinna linna pressiesindaja teatel seiskaks projekti muutmine Haabersti ringristmiku ja Paldiski maantee suunalise viadukti ehituse enam kui aastaks. «See teeb omakorda küsitavaks rajatise rahastamise Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist,» teatas linn.

«Lisaks tooks projekti muutmine paratamatult kaasa vältimatuid kohtuasju ettevõtetega, kelle maadele tuleks uus teetrass nihutada. Paratamatus, millega tuleb veel arvestada, on, et ka projekti muutes ei jää hõberemmelgale sobivaid kasvutingimusi. Ehitise käigus saab vigastada juurestik ja tulevikus pärsib viaduktidel tehtava talvine kohustuslik libedustõrje puu normaalset arengut,» seisab pressiteates.

Linn toonitab, et nad on võtnud vastu otsuse rekonstrueerida Haabersti ristmik, et suurendada selle läbilaskevõimet ja vähendada liiklusummikuid. Seda otsust on juba asutud ka ellu viima.

Ristmiku rekonstrueerimiseks on Tallinna linnaplaneerimise amet mullu novembris väljastanud ehitusloa ja kommunaalamet on korraldanud riigihanke ehitusloaga antud õiguse realiseerimiseks. Ristmik peaks valmima 2018. aasta oktoobris ja Paldiski maantee ehk Tallinna-Keila suunalise viadukt on kavas avada tuleva aasta mais.

Kommentaarid (18)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles