Armas video ja galerii: ninasarvikubeebi argipäev Tallinna loomaaias

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna loomaaias sündis 3. juunil esimest korda ajaloos ninasarvik. Väike ninasarvik sündis esiklapsena teravmokk-ninasarvikute Kigoma ja Kibibi perre. Tänaseks on sarvikutüdruk tublisti kohanenud ega pelga end ka uudistajatele näidata.

Aafrikas elava teravmokk-ninasarviku (Diceros bicornis) kolme alamliigi esindajaid on looduses alles üle 5000. Teravmokk-ninasarvikud on globaalse punase raamatu järgi maailmas äärmiselt ohustatud.

Loomaaialoomad said mänguasju

Täna toimus Tallinna loomaaias elukeskkonna rikastamise päev «Hakkame mängima!» 

Elukeskkonna rikastamise peamine eesmärk on loomaaialoomade heaolu parandamine. Sedakorda oli päev pühendatud loomaaialoomade mängule, mis tähendas, et paljud loomad (umbes 25 liigist) said uusi ja põnevaid mänguasju.

Suure osa esemetest olid valmistanud Muuseumiööl suured ja väikesed abilised. Leidus nii suurtest pappkastidest meisterdatud loomi, voolikutest meekärgi, rehvidest vigureid kui ka palju muud põnevat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles