Vabaõhumuuseumi tee läheb remonti

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna kommunaalamet

Teisipäeval, 6. juunil algavad Vabaõhumuuseumi tee rekonstrueerimistööd.

Töid alustatakse Paldiski maantee ja Mõisa tänava vahelisel lõigul. Ehitustööde ajal on tänav tavaliiklusele suletud. Ümbersõit toimub Paldiski maantee ja Mõisa tänava kaudu. Kohalikele elanikele tagatakse ligipääs nende kodudele, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Vabaõhumuuseumi tee rekonstrueerimistööde käigus korrastatakse 6,5 meetri laiune 1+1 sõidurajaga sõidutee, nelja meetri laiune kergliiklustee ning rajatakse uus 48 parkimiskohaga parkla.

Liikluse rahustamiseks rajatakse sõiduteele künnised ning ülekäiguradadele eraldussaared. Ülekäiguradadele paigaldatakse vaegnägijate liikumise hõlbustamiseks reljeefsed kõnniteeplaadid ning rajatakse ülekäiguradade erivalgustus. Rajatakse sademeveekanalisatsioon ning korrastatakse töömaas olevad kaevud. Lisaks tehakse tänaval asuvate puude hoolduslõikus ning likvideeritakse ohtlikud ja ebasobivas kasvukohas paiknevad puud. Likvideeritavad puud asendatakse uutega ning istutatakse ka üle tuhande uue põõsasistiku. Rekonstrueerimistööd peavad olema lõppenud enne uue õppeaasta algust.

Vabaõhumuuseumi tee rekonstrueerimisprojekti koostas Teedeprojekt OÜ ning tööde lepinguline maksumus on ca 1,1 miljonit eurot.

Nordecon ASiga sõlmitud töövõtulepingu lõpptähtaeg on 25. august. Ehitaja on kohustatud tööde ajal arvestama ka Haabersti ringristmiku töödega ning tagama vajadusel läbipääsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles