Ajaleht Pealinn ei pühendanud Sarapuu-skandaalile ridagi (5)

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sarapuu istub linnavalitsuse hooviparklas kapo autosse ja viiakse uurimistoiminguid tegema. Õhtul lasti Sarapuu koju.
Arvo Sarapuu istub linnavalitsuse hooviparklas kapo autosse ja viiakse uurimistoiminguid tegema. Õhtul lasti Sarapuu koju. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinna munitsipaalleht, tasuta jagatav Pealinn ei pühendanud oma 29. mai numbris ridagi möödunud nädala neljapäeval lahvatanud skandaalile, mis viis ametist jäätmemajandust kureerinud abilinnapea Arvo Sarapuu.

Pealinna enesetutvustuse järgi on see Tallinna häälekandja, mis tutvustab Eesti pealinna elu ning võtab sõna ka muude põletavate Eestit puudutavate küsimuste osas. Abilinnapea Sarapuu sattumine kriminaaluurimise alla ja tema ametist lahkumine ilmselt nendesse kategooriatesse ei kuulu. Põhjaliku uurimise tulemusel ei õnnestunud kolmel Postimehe ajakirjanikul tuvastada Pealinna paberväljaandest vastavateemalisi uudiseid.

Eelmisel nädalal, kui skandaal lahvatas, oli Sarapuu-uudis Pealinna eestikeelses veebis esikohal. Küll aga eelistas Sarapuu teema asemel muid uudiseid esile tõsta Pealinna venekeelne analoog Stolitsa.

Pealinna peatoimetajat Maarja-Liis Arujärve ega tegevtoimetaja Oliver Õunmaad ei õnnestunud Postimehele kommentaari küsimiseks telefonitsi tabada.

Tallinna linnakantselei avalike suhete teenistuse, sisuliselt linnapea alluvuses välja antavad Pealinn ja Stolitsa, kaks erineva sisuga ja erinevas keeles väljaannet neelavad aastas 2,5 miljonit eurot maksumaksja raha. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles