Kohus pole nõus naise elu nõudnud maasturiõnnetuse süüasja lõpetamisega

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta 11. septembri õhtul jäi Männiku karjääri sõitnud maasturisse lõksu 25-aastane naine, kes hukkus.
Möödunud aasta 11. septembri õhtul jäi Männiku karjääri sõitnud maasturisse lõksu 25-aastane naine, kes hukkus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Harju maakohus ei olnud nõus mullu septembris Männiku karjääris noore naise elu nõudnud maasturiõnnetuse kriminaalasja lõpetamisega.

«Arvestades, et selle traagilise õnnetuse tagajärjel hukkus kahtlustatava elukaaslane, siis soovis prokuratuur kriminaalmenetluse lõpetada oportuniteedi põhimõttel,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas ERRile.

Kallase sõnul maakohus sellega siiski ei nõustunud ning tagastas kriminaalasja edasiseks menetlemiseks prokuratuuri.

«Seega käesoleval ajal on kriminaalasi uuesti prokuratuuri menetluses. Mis asjast edasi saab, selgub lähikuudel, peale tõendite uut hindamist,» ütles Kallas.

Auto, millega seltskond traagiliselt lõppenud lõbusõitu tegu. Foto:
Auto, millega seltskond traagiliselt lõppenud lõbusõitu tegu. Foto: Foto: Mihkel Maripuu

Mullu 11. septembri õhtupoolikul tegi seltskond noori inimesi, kel kaasas 5-aastane laps, Männikul Raku järve taga asuvate karjääride ja metsade vahel lõbusõitu. Sõidukiks oli ümberehitatud kaheukseline maastur, mis mõeldud just liivas ja maastikul liikumiseks.

Autol tekkis aga probleem juhitavusega ja see vajus järsult kaldapealselt sügavasse vette. Kaheukselisest autost pääses välja neli inimest, teiste seas ka viieaastane laps, kuid autosse jäänud 25-aastane naine uppus.

Politsei teatel oli autot juhtinud 27-aastane mees kaine.

Prokuratuur alustas õnnetuse asjaolude uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 117 alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest. Selle paragrahvi järgi süüdimõistmisel karistatakse kuni kolmeaastase vangistusega.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles