Joobes traktorijuht sõitis teelt välja ja paiskus külili

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktor. Foto on illustratiivne
Traktor. Foto on illustratiivne Foto: Liis Treimann

Eile juhtus Eestis neli raskemat liiklusõnnetust, milles sai vigastada viis inimest, teiste hulgas ka joobes traktorijuht ja jalakäija. 

Hommikul kell 9.49 juhtus liiklusõnnetus Tartumaal Kambja alevikus Kesk ja Puiestee tänavate ristmikul, kus 22-aastane naine sooritas sõiduautoga Volvo S80 parempööret, eiras liiklusmärki «Anna teed» ja sõitis ette kergliiklusteel jalgrattaga liikunud 62-aastasele mehele. Jalgrattur toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi kontrolli.

Kell 11.22 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Õismäe tee 36 juures, kus teed ületanud alkoholijoobes 47-aastasele mehele sõitis sõiduautoga BMW otsa seni tuvastamata juht. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse kontrolli.

Kell 15.24 juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Narva maantee Loopealse bussipeatuse juures, kus 66-aastane mees sõitis sõidukiga Casalini Sulky vastu tänavavalgustusposti. Juht toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Kella 18.30 paiku juhtus liiklusõnnetus Lääne-Virumaal Tamsalu vallas Uudeküla - Lasila 6. kilomeetril, kus alkoholijoobes ja vastava kategooria juhtimisõiguseta 34-aastane mees kaotas traktori MTZ82 üle kontrolli, sõitis teelt välja ja paiskus külili. Traktori juht ja kaassõitja, 53-aastane mees toimetati Rakvere haiglasse.

11 joobes juhti

Politsei tabas eelmise ööpäeva jooksul Eesti eri paigus 11 joobes juhti, neist üks oli narkojoobes.

Kui juht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2-1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahviga, arestiga kuni 30 päeva või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni 12 kuuks.

Kui juht on narkojoobes või vähemalt 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda karistada kriminaalkorras kas rahalise karistusega 30-500 päevamäära või kuni kolmeaastase vangistusega.

Lisakaristusena võib kohus võtta sel juhul juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab kohus konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles