Suur Saksamaa telekanal teeb otseülekande Tallinnast

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niguliste kirik (taamal), ees Rootsi-Mihkli kirik.
Niguliste kirik (taamal), ees Rootsi-Mihkli kirik. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Saksa avalik-õiguslik telekanal ZDF teeb 11. juunil otseülekande Tallinnas Rootsi-Mihkli kirikus toimuvalt EELK Saksa koguduse jumalateenistuselt.

«Otseülekanne on seotud reformatsiooni 500. juubeliga, mida kõikjal maailmas tähistatakse,» ütles EELK Saksa Lunastaja koguduse õpetaja Matthias Burghardt ERR-ile.

Burghardti sõnul kannab ZDF pühapäeviti üle vaheldumisi evangeelseid ja katoliiklikke jumalateenistusi, kuid enamasti tehakse seda Saksamaalt.

«Erilistel puhkudel kantakse üle ka väljapool Saksamaad toimuvaid jumalateenistusi. ZDF vaatas, millised linnad on reformatsiooniga seotud ja nii jõuti Tallinna ja siinse saksa koguduseni,» selgitas Burghardt.

ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) on ARD kõrval teine Saksa avalik-õiguslik telekanal, mille peakorter asub Mainzis ning mille aastaeelarve on üle kahe miljardi euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles