Toompeal varises keldripoe lagi sisse (3)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul varises sisse Tallinnas Toompeal asuva keldripoe lagi.

Täna kell 8 teatati häirekeskusele, et kesklinnas Toom-Kooli tänaval on toimunud varing kolmekorruselise hoone keldris asuvas kaupluses. Näha on pragusid ka maja välisseinas.

Päästjad tegid kindlaks, et sisse varises keldri ja esimese korruse vaheline võlvlagi. Päästeameti teatel keegi varingus viga ei saanud.

TJA alustas menetlust

Varingu järel evakueeriti hoonest inimesed ja hoone piirati lintidega. Kohapeal käisid ka Tehnilise järelevalve ameti (TJA) eksperdid, kes olukorda hindasid. 

Paikvaatlusega tuvastasid eksperdid, et hoone keldrikorruse võlvlagi oli varisenud, kuid esimese korruse betoonpõrand, mis toetus võlvile, ei olnud varisenud. Asjaolude edasiseks väljaselgitamiseks alustas TJA ka menetlust.

«TJA hinnangul on hoone edasine kasutamine ohtlik ning kohustasime omanikku enne keldrikorruse ja esimese korruse kasutuselevõttu keldrikorruse vahelaed toestama ning pöörduma eksperdi poole ehitise konstruktsioonilise osa auditi tellimiseks.  Esimese korruse rentnik on ohust teavitatud ning ohutuse kaalutlusel ruumi ei kasuta, kuni toestus on teostatud,» sõnas TJA pressiesindaja Postimehele.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles