Taavi Aas jagas pensionäridele valimislubadusi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel rahvakohtumisel Kesklinna sotsiaalkeskuses andis Keskerakonna linnapeakandidaat Taavi Aas lubaduse tõsta Tallinnas pensionilisa saja euroni.

«Keskerakond on poliitilise jõuna alati seisnud selle eest, et riik ja kohalikud omavalitsused ulataksid eakatele abikäe. Just seetõttu oleme otsustanud, et pealinnas makstav pensionilisa peab Eesti Vabariigi sajandaks sünnipäevaks kasvama saja euroni,» rääkis Aas sotsiaalkeskuses. Täna on Tallinna linna makstav pensionilisa 76,70 eurot.

«Me mõistame kuivõrd keeruline on pensionäridel – ja eriti üksi elavatel pensionäridel – oma igapäevaste kulutustega toime tulla. Just sel põhjusel alustaski Tallinn iga-aastase lisatoetuse maksmisega, mida oleme järk-järgult ka suurendanud. Et tegemist oleks tõepoolest sünnipäevatoetusega, nagu see rahva seas nime on saanud, hakkab linn seda välja maksma sünnipäevale eelneval kuul,» lisas ta.

«Meie kindel plaan on ka minna edasi sotsiaalkeskuste uuendamise ja laiendamisega. Juba sel suvel algab Haabersti sotsiaalkeskuse renoveerimine ning Kesklinna sotsiaalkeskuse laiendamine. Põhja-Tallinna sotsiaalkeskus saab kaasaegsed ja värskelt renoveeritud ruumid juba järgmisel aastal,» lubas Aas.

Lisaks tekitas palju elevust lubadus hakata eakatele eramajaomanikele pakkuma tasuta oksapurustamise teenust. «Tallinnas on suuri eramajade piirkondi, kus krundid võivad olla suured ja puuderikkad. Sellistele piirkondadele ja eelkõige eakate majaomanike hakkamasaamise lihtsustamiseks käivitame tasuta oksapurustamise teenuse. Tundub väike asi, aga saab olema suureks abiks väga paljudele,» ütles Aas.

Kohtumisel tõi Aas muude teemade hulgas välja ka Keskerakonna plaani alustada kõikides linnaosades istepinkide uuendamise ja paigaldamise programmiga, mis rõõmustab eelkõige eakaid linlasi. «Istepinke on linnaruumi aasta-aastalt juurde tulnud, kuid mõistagi võiks neid rohkem olla. Asume kõigis linnaosades tööle selle kallal, et populaarseimad jalutamismarsruudid oleksid varustatud ka istepinkidega, mis võimaldavad eakatel, kuid muidugi ka kõigil teistel hetkeks jalga puhata,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles