Fotod: Balti jaama turg kaks päeva enne avamist (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel avab külastajatele uksed Eesti ja võib-olla kogu Baltikumi suurim turg –Balti jaama turg.

Kaks päeva enne avamist käib turul kibekiire askeldamine ja kohati on raske uskuda, et ülehomme lõuna ajal algab siin kauplemine.

Turu teisel korrusel olev näidisköök, kus tuntud kokad hakkavad huvilistele kalaroogade valmistamist õpetama, ei näe veel üldse selline välja, et Vladislav Koržets seal avamispäeval süüa saaks teha, nagu välja on lubatud.

Mõni kaupleja on riiulid juba kaupa täis ladunud, teistes kohtades alles ehitatakse midagi. Tegelikult valitseb selline kaos peaaegu kõikide suuremate kohtade avamise eel ning reedeks on ilmselt kõik korras.

Keldrikorrusel asuv MyFitnessi saal on masinaid täis. Kõrval asuva Selveri riiulid on samuti juba kaupa täis ning üks teise korruse antiigiäri võiks ilmselt kohe uksed lahti teha.

Turuhoone korruseid ühendavad trepid ja eskalaatorid. Peamised fassaadimaterjalid  on paekivi, puit ja klaas. Tänava tasapinnal ehk hoonete esimesel korrusel saab tõmbenumbriks tuhande ruutmeetrine liha- ja piimasaal, samuti tuleb 400-ruutmeetrine kalasaal.

Hoonete vahel kulgeb katusega juurviljatänav, kus saab aasta ringi kaubelda aiasaaduste, juurviljade, köögi- ja puuviljadega. Tänavatoidualal avatakse 15 müügikohta. Teisel korrusel on Hella Hundi õllesaal koos pruulikojaga, vanavaraala, käsitöö -ja disainiala ning lastekohvik.

Turu ehituse ajaks sealsamas kõrval avatud Depoo turg osutus kauplejate seas nii populaarseks, et see jätkab tegevust ka pärast päris turu avamist. Seal lõpetatakse toidukraami müük, aga muu kauplemine läheb ka seal edasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles