Kuidas liigelda, kui Haabersti ring on suletud? (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Statistikaamet

Statistikaametil on valminud õpetus, kuidas pääseda mööda Haabersti ringist.

Ringi paiknemine üsna mere ääres kahandab ümbersõiduvõimalusi. Statistikaameti kartograaf Ülle Valgma pakub välja ruumianalüüsi, mis arvestab teede olemasolu, ent mitte nende läbitavust või suurust.

Rannamõisa teed mööda linna sisenevale 16 000 elanikule on alternatiivne lühim tee kesklinna mööda Vabaõhumuuseumi teed, mis niigi on kesklinna jõudmiseks lühim tee 6000 Kakumäe elanikule. Keila poolt mööda Paldiski maanteed liiklejatele (neid on hinnanguliselt 44 000) on alternatiivseim lühim tee Kadaka tee.

Kui vähendada tagamaad ainult Keilani, väheneb Paldiski maanteed mööda potentsiaalsete liiklejate arv 23 000-ni. Sõpruse puiestee ja Pärnu maantee on alternatiiviks vaid paarisajale liiklejale.

Kõigi 60 000 elaniku summaarne teekond kodust Tallinna kesklinna läbi Haabersti ringristmiku on 207 000 kilomeetrit. Kui ringi läbida ei saa, pikeneb see teekond 13 000 kilomeetri võrra.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles