Tallinna päeva etteütlusel osales 163 kirjutajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etteütlus.
Etteütlus. Foto: Toomas Huik

Tallinna päeva puhul esmaspäeval korraldatud eesti keele etteütlust kirjutas 163 inimest ning teisipäevaks selgusid ka parimad kirjutajad.

«Osales kokku 163 kirjutajat, sealhulgas oli ka õppejõude, õpetajaid ja mõned inimesed tänavalt, kuid suurem osa kirjutajaid oli siiski õpilased,» ütles Tallinna haridusameti hariduskorralduse osakonna juhtivspetsialist Viivi Lokk.

Etteütlusele andis ainest sel aastal alanud Eesti Vabariik 100 tähistamine ning Siuru kirjandusrühmituse 100. aastapäev, märkis Lokk.

«Tekst osutus üllatavalt raskeks, sest sel korral ei olnud ühtegi kirjutajat, kes ei oleks teinud vigu. Eriti raskeks osutusid tekstis nimed: Tuglas, Raekoja plats, «Russalka»,» ütles Lokk.

Etteütluse parimad täiskasvanutest kirjutajad olid Lauri Liikane, Vadim Rõuk ja Kristiina Väärmann.

Õpilaste hulgas olid seekord paremad kirjutajad: Tallinna inglise kolledžist, Tallinna 21. koolist, Tallinna Nõmme gümnaasiumist, Vanalinna hariduskolleegiumist, Kadrioru saksa gümnaasiumist, Tallinna Rahumäe põhikoolist, Tallinna Arte gümnaasiumist.

Varem on Tallinna-teemaline etteütlus toimunud neljal korral. Esmakordselt toimus ülelinnaline Tallinna-teemaline etteütlus 15. mail 2013, mil kirjanik Jan Kausi dikteeritud teksti kirjutas 220 inimest. Oma teksti on dikteerinud ka kirjanikud Andrus Kivirähk ning Eduard Vilde näitleja Peeter Kaljumäe kehastuses, eelmisel aastal dikteeris teksti Ilmar Tomusk.

«Korraldajate sooviks on rõhutada väärikal Tallinna päeval eesti keele tähtsust. Samuti soovime esile tõsta kirjakeele hea tundmise vajalikkust ajal, mil enese kirjaliku väljendamise oskus omab tööturul aina suuremat kaalu,» märkis Lokk.

Etteütluse korraldas Tallinna linnavalitsus koostöös Tallinna haridusameti, eesti keele õpetajate ainesektsiooni ja Tallinna kirjanduskeskusega. Etteütlust kirjutati Tallinna Ülikooli Tallinna saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles