Fotod: esimene Tallinna tantsupidu Tondiraba jäähallis

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna päeval, 15. mail toimub esmakordselt Tallinna linna tantsupidu, kus Tondiraba jäähallis kahel etendusel pealkirjaga «Linnalend» tantsib üle 1600 lapse, noore ja täiskasvanu rohkem kui sajast Tallinna tantsurühmast.

Kultuuriameti juhataja Aini Härmi sõnul tekkis idee korraldada tantsupidu Tallinna tantsurühmadele juba mõni aeg tagasi. «Tallinna rahvatantsijatel pole oma pidu varem olnud, kuid soov kokku tulla, tantsida ja oma kunsti publikule näidata on olnud juba ammu. Väga edukaks osutunud Tallinna laulupäevade eeskujul toimub sel aastal Tallinna päeval ka tantsijatele oma pidu. Toimumiskohaks valisime Tondiraba Jäähalli, mis mahutab nii suurt hulka esinejaid kui ka publikut ning kus pidu saab toimuda iga ilmaga,» lausus Härm.

Esimene Tallinna tantsupidu jutustab loo pealinna lastest, noortest ja täiskasvanutest, meie tegemistest neljal aastaajal. Tantsitakse läbi erinevate linnaosade, läbi parkide kõrghoonete ja puumajade vahele, mööda mägesid mere äärde ja linna südamesse. Linnulennul üle Tallinna tantsib rohkem kui 1600 tallinlast 100st rahvatantsurühmast.

Tantsupidu toimub Tallinna kultuuriameti, Tallinna Rahvatantsujuhtide Seltsi ja Eesti Rahvatantsu ning Rahvamuusika Seltsi koostöös. Tantsupeo kunstiline juht on Elo Unt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles