Kuurist leiti lammutamise käigus püssirohtu, lõhkeainet ja detoneernöör (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demineerija kriisireguleerimisõppusel.
Demineerija kriisireguleerimisõppusel. Foto: Margus Ansu

Nädalavahetusel leiti Tallinnas Nõmmel elumaja juures oleva kuuri lammutamise käigus püssirohtu, lõhkeainet ja selle plahvatamapanekuks mõeldud nööri.

Demineerijad said Muuluka tänava leiu kohta teate laupäeva õhtupoolikul. Kohapeal selgus, et kuuri tuulekastist oli leitud kolm kilo püssirohtu, 120 grammi lõhkeainet ja neli meetrit detoneernööri.

Päästeameti pressiesindaja Indrek Hirs ütles Postimehele, et midagi kuritegelikku seal kõigi eelduste kohaselt ei olnud. «Tõenäoliselt oli eelmine elanik kogunud Teisest maailmasõjast pärit ohtlikke asju,» sõnas ta.

Kuna kevadel tegelevad inimesed palju koristus- ja ehitustöödega, mille käigus võib igasuguseid asju välja tulla, manitseb päästeamet kõiki ettevaatlikusele. 

«Vähimagi kahtluse korral, et leitud kahtlane ese võib olla lõhkekeha, tuleb helistada hädaabinumbril 112. Kahtlaseid esemeid ei tohi mingil juhul katsuda või veel hullem liigutada. Kõik lõhkekehad on mõeldud tapmiseks ja suurte purustuste tekitamiseks,» toonitas ameti pressiesindaja.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles