Nõmme kogukonnafestival Roheliste Väravate Tänav avab hoovid ja rõõmustab Sõpruse Puiesteega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogukonnaüritus Roheliste Väravate Tänav Nõmmel 2016. aastal.
Kogukonnaüritus Roheliste Väravate Tänav Nõmmel 2016. aastal. Foto: Martin Ilustrumm

Nõmme traditsiooniline kogukonnaüritus Roheliste Väravate Tänav on tänavu pühendatud emadele ja vanaemadele ning toimub pühapäeval Ilo pargis ja seda ümbritsevatel tänavatel. Lisaks avatud hoovidele, kodukohvikutele ja garaažimüükidele toimuvad trummifestival, kontserdid, töötoad, ajaloo- ja looduseloengud.

Päeva peaesineja on ansambel Sõpruse Puiestee, avatud on lasteala ja toimub taimede rohevahetus. Sündmust korraldava MTÜ Ühendus Loov Nõmme juhatuse liikme Ülle Mitti sõnul on ürituse korraldamise taga suur hulk Nõmme aktiviste, kes soovivad panna nõmmelased omavahel tihedamini suhtlema. 

Nõmme Roheliste Väravate Tänava eripäraks on see, et üritus leiab aset alati erinevas kohas, tuues kogukonnapeo inimestele otse koju kätte. Seekord külastab Nõmme Roheliste Tänavate Värav Ilo parki ja seda ümbritsevaid tänavaid Risti tänavast Kirde tänavani välja, hõlmates Peeter Suure kindlusraudtee osa, mis jääb Pärnu maantee ja Männiku tee vahele, Ilo, Kurni, Kõrge, Väikese Illimari, Kirde ja Risti tänavad kuni Kurni põigu ja Sihi tänava alguseni.

Uue asjana on sel aastal kavas kogukonnaaktivistide kohtumine Nõmme Seltsimajas, kuhu on oodatud erinevate kogukonnaliikumiste liikmed, et üheskoos arutada, kuhu ja kuidas edasi ning millist koostööd võiks teha.

Päev täis põnevaid ettevõtmisi algab kell 10 ning lõppeb kell 16. Kava on üleval nii Loov Nõmme kodulehel kui ja Roheliste Väravate Tänava Facebooki lehel, samuti on vastav info riputatud Nõmme linnaosa käidavamatesse kohtadesse plakatina seintele.

Külla kutsuvad kodukohvikud, esinevad Nõmme Noortemaja noored ja rahvatantsijad, tantsuansambel Alhambra ning ansamblid Vana Saar ja Sõpruse Puiestee. Avatud on Underi ja Tuglase Kirjanduskeskuse Kirjanike aia loodusõpperada, ees ootab huvitav ekskursioon Kadi Alataluga kitsarööpalise raudtee ajalooradadel Liiva jaamast Rahumäe jaamani ning Kurni põigus on avatud juba omamoodi traditsiooniks saanud Moto-Muttide Puhvet, kus saab lisaks maitsvatele pagaritoodetele ning ergutavale kohvilonksule ka naismootorrattaühingu WIMA Estonia raudruunasid patsutada ja oma rattad nende kõrvale tsikliparkasse parkida. 

Korraldajad soovitavad autoga tulijatel jätta auto Järve Selveri parklasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles