Tulekahjuhäire nurjas Tallinna koolis matemaatika riigieksami

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatika riigieksam.
Matemaatika riigieksam. Foto: Erakogu

Tallinnas Gustav Adolfi gümnaasiumis käivitus täna ennelõunal matemaatika riigieksami ajal tuletõrjealarm, õpilased said valida, kas sooritavad eksami uuesti mai lõpus või jätkavad täna.

Tuletõrjealarm käivitus Gustav Adolfi gümnaasiumis täna kell 10.44. Sel ajal käis koolis Vanalinna täiskasvanute gümnaasiumi matemaatikaeksam.

Kõik inimesed evakueeriti hoonest. Päästjad kontrollisid hoone üle ja tulekahju ei avastanud, tõenäoliselt oli tegemist valehäirega.

Riigieksameid korraldava sihtasutuse Innove kommunikatsioonijuht Anneli Aab ütles Postimehele, et eksamikeskuse spetsialist selgitab sündmuskohal, kuidas alarmi tõttu katkenud eksam edasi läheb.

Aabi sõnul anti eksami sooritajatele valida kolme võimaluse vahel – kas tulla lisaeksamile 29. mail, teha eksami teine osa kell 12.45 või juhul, kui õpilane tunneb, et eksami esimene osa sai korralikult sooritatud, siis võis selle ka juba ära anda.

Aabi sõnul valisid enamus eksaminandid lisaeksami tegemise võimaluse. Paljud läksid ka teist eksami osa sooritama.

Tõenäoliselt peavad õpilased andma 29. mail eksami esimese osa uuesti. Matemaatika riigieksam on kaheosaline ning eksami teine osa toimub suure tõenäosusega täna.

Eksamil osalenud õpilane ütles Postimehele, et eksamiandjad ei ole sellega rahul, kui nad peavad eksamit täna edasi tegema, kuna tulekahjualarm viis inimeste mõtted mujale ja keeruline on eksamit kohe jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles