Vanalinna öine sissesõidukeeld kehtestatakse lähiajal

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öisel ajal Suur-Karja tänavale sõitmist keelav märk hakkab lähiajal taas kehtima.
Öisel ajal Suur-Karja tänavale sõitmist keelav märk hakkab lähiajal taas kehtima. Foto: Uwe Gnadenteich

Riigikohus otsustas jätta läbi vaatamata Tallinna vanalinnas tegutsevate ettevõtjate kaebused linnavalitsuse kehtestatud öiste piirangute osas.

Muu hulgas otsustas riigikohus mitte menetleda kassatsioonkaebust kohtuasjas Tallinna vanalinnas Suur-Karja tänava öise sissesõidukeelu õiguspärasuse üle ja sellega jõustus ringkonnakohtu varasem otsus, mis leidis, et linnavalitsusel on õigus see piirang kehtestada.

Suur-Karja tänava ja Pärnu maantee nurgal olev keelumärk on paigas juba 2015. aastast, kuid märgile peale kleebitud kaks helkurriba tunnistavad selle kehtetuks.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul taastatakse märgi kehtivus lähiajal. «Võib-olla peame eelnevalt veel ühe teate laiali saatma, sest autojuhid sõidavad sageli mitte liikluskorraldusvahendite, vaid mälu järgi ja paljudel võib see üks liiklusmärk tähelepanuta jääda.

Transpordiamet paigaldas vanalinna öisel ajal sissesõitu keelava märgi sinna juba 2015. aasta lõpus, kuid selle vaidlustas kohtus Müürivahe tänaval asuv striptiisiklubi X Club. Ettevõtte esindaja teatas, et kõnealune liiklusmärk keelab sõidukite liiklemise Müürivahe tänavale Suur-Karja tänava kaudu, mistõttu ei pääse tema kliendid enam öisel ajal Harju 6 (Tallinna ärikeskus) asuvasse meelelahutusasutusse X Club, mis on avatud kella 21–6. Suurem osa kaebaja klientidest on keskealised või vanemad välismaalased, kes kasutavad kaebaja tegutsemiskohta jõudmiseks ja sealt lahkumiseks taksot.

«Pärast liikluskorralduse muudatuse jõustumist on X Clubi külastatavus ja käive järsult vähenenud ja kliendid on kaevanud takso kasutamise võimaluse puudumise üle. Seega rikub liiklusmärk kaebaja õigust tegeleda ettevõtlusega ja omandiõigust,» seisis kaebuses.

Ringkonnakohus leidis, et apellatsioonkaebus ei ole põhjendatud ja tuleb jätta rahuldamata ning jättis jõusse halduskohtu otsuse, mis andis õiguse linnale. Kuna riigikohus otsustas asja mitte menetleda, siis jõustus eile automaatselt ringkonnakohtu otsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles