Kirdetiik lisab Kadrioru pargile hommikumaist eksootikat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardioru luigetiik.
Kardioru luigetiik. Foto: Peeter Langovits

Kadrioru pargi Kirdetiigi ümberehitustööd käivad juba täie hooga ning aprilli teiseks nädalaks jõutakse mullatöödega ühele poole.

«Lisaks korrastatud ja puhastatud tiigile ning väikesele kosele rajatakse pargi kirdeossa ka jaapani aed, kuhu on kavandatud laudteed ning jaapani aiale iseloomulik teemaja, mis on ümbritsetud iiriste ja võhumõõkadega,» selgitas Kadrioru pargi direktor Ain Järve.

Praegu käivad Kirdetiigi kallaste lammutustööd ja uue kaldajoone rajamine. Algselt paekivikallastesse surutud vesi saab nende tööde käigus endale murukaldad ja kogu tiigi kaldajoon muutub tunduvalt liigendatumaks, tekivad neemed ja pisikesed poolsaared. Ehitatakse pumpla, mille abil saab tiigi vett korduvkasutades läbi kose uuesti tiiki lastes ka vee hapnikusisaldust parendada.

Kadrioru pargi uuele rajatisele tõelise hommikumaise aktsendi andmiseks on Järve sõnul kavas kasutada ka Jaapani aiakujundajate nõu ja abi.

«Mai keskel külastab rajatavat jaapani aeda Jaapani maastikuarhitekt Masao Sone, et jagada juhtnööre tehtule ja anda nõu edasisteks töödeks,» mainis Järve. «Kirdetiigi ning jaapani aia kujundamise käigus istutatakse alale kokku 698 puud 11 liigist ja 627 põõsast kümnest erinevast liigist. Esmakordselt istutatakse Kadrioru parki 575 rododendronit ja asalead.»

Kirdetiigi ning jaapani aia projekteeris Kersti Lootus. Järve sõnul peaks tiik koos jaapani aiaga lõplikult valmima 2012 aasta sügiseks. Kirdetiigi rekonstrueerimistöödeks on linna tänavuses eelarves 430 262 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles