Kaks Pärnu maantee ülekäigurada saavad erivalgustuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekäigurada.
Ülekäigurada. Foto: Elmo Riig

Tallinn paigaldab jalakäijate ohutuse suurendamiseks erivalgustuse kahele Pärnu maanteel olevale probleemsele ülekäigurajale, millest üks on Magdaleena haigla ees ja teine Alevi tänava otsas.

Mõlemale ülekäigurajale suunatakse spetsiaalne valgus, et need hästi näha oleks, ütles linna liikluskorralduse peaspetsialist Virko Noor. «Tavaline tänavavalgus pole erivalgus, selle tarvis pannakse püsti eraldi postid ja veetakse lisakaableid.»

Magdaleena haigla ees oleva ülekäiguraja ohutumaks muutmine algas teisipäeval, kui raja ümber pandi piirded ja selle kõrvale tähistati ajutine ülekäigurada. Erivalgustus peaks Magdaleena ülekäigul valmis olema 12. mail.

Esmaspäeval algab erivalgustuse paigaldamine Pärnu maanteel Alevi tänava otsas olevale ülekäigurajale ning seal kestavad tööd 19. maini.

Noore sõnul tingis erivalgustuse vajaduse suur sõiduridade arv, mida jalakäija peab ületama. «Tavaliselt on sellised kohad reguleeritud fooridega ja ilmselt paneme tulevikus ka nendesse kohtadesse foorid,» lausus ta. «Fooride panek võtab aega ja praegu parandame olukorda erivalgustusega. Neis kohtades on olnud palju liiklusõnnetusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles