Linnavalitsus võttis vastu esimese lisaeelarve

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna linnavalitsus kinnitas tänavuse esimese lisaeelarve eelnõu, mis peab enne vastuvõtmist läbima kolm lugemist linnavolikogus.

Linnapea kohuseid täitva abilinnapea Taavi Aasa sõnul on volikogul enne suvepuhkust veel neli istungit. Iga lugemine viiakse läbi eraldi istungil.

«Sissetulekute-väljaminekute maht suureneb peaaegu 21 miljonit eurot, nii et hetkeseisuga on Tallinna eelarve maht 676 miljonit eurot,» ütles Aas.

Lisaeelarve põhiline tuluallikas on tema sõnul tavapärane – üksikisiku tulumaks, mida on laekunud 8,5 miljonit eurot plaanitust enam. Ka linna omatulu tõus on märkimisväärne –  8,4 miljonit.

Kõige rohkem saavad lisaeelarvest raha haridus, ühistransport ja teed. «Hariduses on kõige märkimisväärsem see, et alates selle aasta sügisest saavad ka gümnaasiumiõpilased tasuta toitlustuse. Tõuseb ka üldhariduskoolide, huvikoolide ja Kopli ametikooli õpetajate palgamäär. Palk tõuseb ka loomaaia töötajatel,» loetles Aas.

Teehoiu valdkond saab lisaeelarvest juurde miljon eurot.  «See on kulude poole peal. Ka investeeringute poole peal suurendame eraldisi teedele. Suuremamahulised tööd on tänavu seotud kvartalisiseste teedega,» täpsustas abilinnapea.

Hariduse investeeringutest tõi ta esile mitme kooli projekteerimise alguse. Samuti eraldati lisaraha Prantsuse lütseumi remondi alustamiseks sel aastal. Koolieelsed lasteasutused said juurde investeeringuid kokku 700  000 euro eest.

«Kultuurivaldkonnas anti täiendav rahastus Hobuveski rekonstrueerimiseks, et see kindlasti sel aastal valmis saaks, samuti Kesklinna sotsiaalkeskuse ajakohastamiseks. Kõige olulisem osa investeeringutest on suunatud ühistransporti, nii Kopli suunalise trammitee rekonstrueerimise kui ka retrotrammide projekti lõpetamiseks. See võtab märgatava osa meie lisaeelarvest,» rääkis Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles