Põhja-Tallinna linnaosavalitsus ei koli Arsenali keskusesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsenali keskus.
Arsenali keskus. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinn on loobunud ideest kolida Põhja-Tallinna linnaosavalitsus Arsenali keskusesse, kuid samas pole ka otsust linnaosavalitsuse uue asukoha suhtes.

«See on otsustatud, et Arsenali keskusesse Põhja-Tallinna linnaosavalitsus ei koli,» ütles Tallinna linnavalitsuse pressiesindaja Toomas Pirn.

Samas märkis ta, et kas ja kui jah, siis kuhu linnaosavalitsus kolib, ei ole arutatud ja veel vähem otsustatud ning siin oodatakse eelkõige linnaosa enda initsiatiivi.

Põhja-Tallinna läbirääkimised Arsenali keskusega sinna ruumide soetamiseks jäid seisma seoses sellega, et keskuse omanike seast avastati aastavahetuse paiku ootamatult Reformierakonna mõjukas liige Rain Rosimannus, mis tekitas kahtlusi korruptiivsetest suhetest keskuse krundi omandamisel. Läbirääkimised peatati linnapea kohusetäitja Taavi Aasa korraldusel. Aas ütles jaanuari lõpus, et Arsenali keskuses avalikuks tulnud Rosimannuse osaluse omandamine näeb halb välja ning võib takistada Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse kolimist keskusesse.

Põhja-Tallinna linnaosavanema Raimond Kaljulaidi sõnul peeti läbirääkimisi eelmisel aastal seoses vajadusega parandada eelkõige eraldi hoones asuva sotsiaalhoolekande osakonna töötajate töötingimusi. «Kitsad ruumid, puudulik ventilatsioon ja ebavõrdsus võrreldes teiste linnaosavalitsuse osakondade töötajatega nõuavad lahendust. Samas on ka linnaosavalitsuse peamaja ruumiprogramm endiselt Kalinini rajooni täitevkomitee vaimus. Minu arusaamise järgi peavad töötingimused olema võrdsed nii linnaosa juhtkonnale kui ka näiteks lastekaitse talitusele,» rõhutas Kaljulaid.

Tema sõnul võtsid ametnikud pakkumuse mitmest kohast ning Arsenali keskuse pakutud tingimused ja hind olid üldjoontes mõistlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles