ERR.ee: kunstnik Tõnis Saadoja näitab maale galerii asemel korteris

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maalikunstnik Tõnis Saadoja üüris vaibuvas kinnisvarabuumis äsjavalminud korteri ning riputas seintele oma nägemuse Tallinna tähenduslikest paikadest.

«Kodulinn Tallinn» on teadaolevalt esimene näitus, mis galerii asemel korterisse välja on pandud. Kunstniku sõnul iseloomustab Ilmarise kvartalis äsjavalminud maja kipsist kodutoorik viimaste aastate kinnisvarabuumi ja uue kodu kultust, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

«Ta ei ole niimoodi, et üks perekond on elanud ühes majas hästi pikalt või üks restoran on kestnud ühes kohas väga pikka aega, et meil hästi kiiresti vahetavad asjad omanikke, lõhutakse maha, tehakse uus ja kõigil on nagu ükskõik,» rääkis Saadoja.

Saadoja usub, et Tallinn lihtsalt pole oma nägu veel leidnud ning küllap asjad ajapikku paika loksuvad. Oma mustvalgetel, fotode põhjal maalitud töödel kujutab kunstnik hooneid ja piirkondi, mis on nii heas kui ka halvas mõttes tähelepanuväärsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles