Pai esitas Taavi Aasa ja Väino Sarneti peale kaebuse prokuratuuri

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Pai.
Meelis Pai. Foto: Sander Ilvest

ASi Tallinna Linnahall nõukogu esimehe kohalt tagasi kutsutud linnavolikogu liige Meelis Pai esitas Põhja ringkonnaprokuratuurile kuriteoteate Tallinna linnapea kohuseid täitva Taavi Aasa ja Tallinna linnahalli juhatuse endise liikme Väino Sarnet peale.

«Mina, Meelis Pai kinnitan, et ei ole sõlminud iseendaga töölepingut nagu linnapea kohusetäitja hr Taavi Aas selle valeväite meediasse paiskas. Minu kohene tööle asumine linnahalli kunstilise juhina otsustati 10. märtsil hr Aasa juures toimunud nõupidamisel tunnistaja juuresolekul. Tööleping sõlmiti minu ja ASi Linnahall juhatuse esimehe Tõnu Pröömi vahel 14. märtsil,» kirjutas Pai.

Tööleping läbis Pai sõnul Tallinna ettevõtlusameti kooskõlastuse ja sisaldas eranditult Tallinna linnahalli äriplaanis kirjeldatud palgaastmestikku. Sõlmitud töölepingu sisu ei erine tema väitel kuidagi Tallinna linna samatasemeliste ametnike töölepingu tingimustest.

«Taavi Aasa 20. märtsil esitatud väide, et tema jaoks oli töölepingu sõlmimine ja selle sisu täielikuks üllatuseks, on sulaselge valetamine,» ütles Pai.

Pai kirjutas prokuratuurile, et temavastast meediakampaaniat alustati koheselt pärast linnahalli nõukogu koosolekut, kus nõukogu nõudis Väino Sarneti ja Allianss Arhitektide OÜ vahel sõlmitud projekteerimise hankelepingu tühistamist. «Nimetatud leping sõlmiti ilma avaliku konkursita ja selle kehtimine oleks tähendanud seaduserikkumise aktsepteerimist ning Tallinna linnale üle 3 miljoni euro võimaliku kahju tekitamist,» lausus Pai.

Tallinna linnahalli nõukogu oli ja on tänavu jaanuarist alates Pai sõnul korduvalt juhtinud Aasa ja Sarneti tähelepanu ülalnimetatud kuriteotunnustega käitumisele.

«ASi Tallinna Linnahall nõukogu tellitud juriidiline ekspertiis kinnitas kõiki nõukogu kahtlusi,» lisas ta.

«Vaatamata asjaolule, et paljud ajakirjanduslikud väljaanded ja telesaated on igakülgselt teemat käsitlenud ja kahtlustused esile toonud ning rõhutanud, et olemasolevad dokumendid kinnitavad kõikide väidete õigsust, ei ole õiguskaitse organitelt järgnenud mingisugust reaktsiooni,» märkis Pai.

Ta lisas, et esitas seoses sellega täna kuriteoteate Põhja ringkonnaprokuratuurile Taavi Aasa ja Väino Sarneti vastu Tallinna linnahallis toimepandud suuremahulise kuriteo sooritamise katses.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo alustas Pai suhtes väärteomenetlust, kahtlustades teda ametiseisundi või mõju korruptiivses kasutamises.

Tallinna linnavalitsus otsustas 20. märtsi erakorralisel istungil vabastada Pai Tallinna Linnahalli ASi nõukogu esimehe kohalt, kuna mees sõlmis ise endaga töölepingu kunstilise juhi ametikoha täitmiseks. Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aasa kinnitusel käitus Pai ametis olles omavoliliselt.

Pai on tema vastu suunatud süüdistused tagasi lükanud, kinnitades, et hoopis tema juhtis avalikkuse tähelepanu linnavõimu korruptiivsetele katsetele seoses linnahalli arhitektuurihankega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles