Esmaspäevast hakatakse Nõmmel punaseid lehekotte vedama

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme punased lehekotid.
Nõmme punased lehekotid. Foto: Jukko Nooni

Esmaspäeval, 24. aprillil alustatakse Nõmmel nn punaste lehekottide kampaania käigus elanikele jagatud lehe- ja okkakottide äravedu.

Sel kevadel tuleb linnaosavalitsuse lepingupartneril ära vedada üle 45 000 koti. Vedu kestab 21. maini.

Nõmme linnaosa vanema Tiia-Liis Jürgensoni sõnul on tegemist suurima ja kallima heakorrakuu aktsiooniga, mida linnaosavalitsus on elanikele juba aastaid pakkunud. «Tänavu osaleb lehekottide kampaanias 4509 kinnistut, iga kinnistu sai kümme punast kotti. Raha kulub selleks ligi 40 000 eurot,» ütles linnaosavanem.

«Eesmärk on sel moel elanikele kevadistel heakorratöödel toeks olla. Need, kel jäi kümnest kotist väheks, saavad ülejäänud haljastusjäätmeid tasuta jäätmejaama viia või oma kinnistul kompostida,» selgitas Jürgenson.

Lehekotid tuleks hoida kuni äraveo alguseni oma kinnistul ning 23. aprilliks tõsta aia taha. Ära veetakse ainult Nõmme linnaosa valitsuse antud punast värvi lehekotid. Saadud kotte ei tohiks naabrile või tuttavale edasi anda – see tekitab kottide kogumisel segadust ja probleeme. Punaseid lehekotte veetakse kuni 21. maini. Leheveo kampaanias osalemiseks said elanikud registreeruda 20. märtsist 14. aprillini.

Esmalt veetakse lehekotid ära suuremate teede ja tänavate äärest (Vabaduse pst, Kadaka pst, Männiku tee, Pärnu mnt, Hiiu tn) ning seejärel sisekvartalitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles