Põhja-Tallinna valitsus tellis Patarei ajalugu ja hetkeseisu tutvustava veebilehe

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patarei pealtvaates. Droonipilt näitab ära fordi katuse masendava seisukorra. Pildi ülaservas olev poolkaarekujuline mortiiripatarei on praktiliselt ilma katuseta. Hoone parempoolne osa on kaetud kilega.
Patarei pealtvaates. Droonipilt näitab ära fordi katuse masendava seisukorra. Pildi ülaservas olev poolkaarekujuline mortiiripatarei on praktiliselt ilma katuseta. Hoone parempoolne osa on kaetud kilega. Foto: Liis Treimann

Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse tellimusel on valminud ülevaatlik veebileht, millelt saab infot Kalaranna fordi ehk Patarei merekindluse ajaloo, hetkeseisu ja edaspidise saatuse kohta.

Endise Patarei vangla hoone tulevik on lahtine. Riik on soovinud merekindluse hoonet müüa ning algatanud detailplaneeringu, mis lubab kinnistule ehitada uusi hooneid.

Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul kuulub merekindlus Euroopa seitsme enim hävimisohus oleva mälestise hulka ja seetõttu on paljud inimesed arvamusel, et ajaloolist hoonekompleksi tuleks arendada riigi, linna ja kodanikuühenduste koostöös.

«Tegemist on unikaalse objektiga, mille tuleviku üle otsustamisel on väga oluline kõigi tallinlaste teadlikkus ja kaasamine. Seetõttu tegime koostöös Riigi Kinnisvara ASi, Kalaranna Patarei SA ning teiste koostööpartneritega lihtsa ülevaatliku veebilehe, millelt saab objektiivset infot hetkeseisu, erinevate seisukohtade ning kindluse ajaloo kohta. Samuti leiab lehelt näiteid mujalt maailmast sarnaste unikaalsete objektide edukast uuskasutusest,» ütles Kaljulaid.

Veebilehele patarei.tallinn.ee saab igaüks jätta enda arvamuse, milline võiks olla Patarei tulevik. Kogu veebilehel olev info on kättesaadav kolmes keeles: eesti, inglise ja vene keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles