GAGi uue hoone naaber vaidlustas ehitusloa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Kalamaja 9 asuv koolimaja.
Vana-Kalamaja 9 asuv koolimaja. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna halduskohus võttis menetlusse naabri kaebuse Vana-Kalamaja 9 ehitusloale, millega linn tahab laiendada sellele aadressil asuvat hoonet Gustav Adolfi gümnaasiumi (GAG) algklasside õppehooneks.

Kohtusse pöördus oma õiguste kaitseks laiendatava hoone naabermaja korteriomanik, keda esindab vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmets. Mägi-Rohtmetsa sõnul tingis kaebuse asjaolu, et koolihoonele linnalt väljastatud ehitusloa alusel toimub tegelikult hoone laiendamine suuremas ulatuses kui 33 protsenti, edastas Maria Mägi Advokaadibüroo büroojuht Kaire Raik.

«See tähendab, et läbi tulnuks viia detailplaneeringu koostamine või äärmisel juhul projekteerimistingimuste menetlus. Tegemist on menetlustega, mille eesmärgiks on elanikkonna kaasamine ning naabrite arvamuste ja ettepanekute ära kuulamine. Samuti uuringute vajaduse välja selgitamine,» selgitas Mägi-Rohtmets pressiteate vahendusel. Kaebuse kohaselt ei ole Tallinn linn nõutud menetlusi läbi viinud.

Tallinna linnaplaneerimise amet kinnitas märtsi algul BNSile, et kõik Gustav Adolfi gümnaasiumi õppehoone ehitamiseks vajalikud ettevalmistustööd toimusid kõiki seadusi järgides.

Amet teatas, et on ehitusfirmale Nordlin Ehitus OÜ väljastanud kõik Kalamajas asuva Gustav Adolfi gümnaasiumi I ja II kooliastme uue õppehoone renoveerimis- ja ehitustöödeks vajalikud load. «Lubade taotlemine toimus kõiki protseduurireegleid järgides, lammutus- ja ehitustegevuse käigus ei ole seadusi rikutud,» seisab linnavalitsuse teates.

«On kahetsusväärne, et püütakse leida võimalusi niivõrd olulise projekti peatamiseks. Linn jätkab uue koolihoone rajamist, täites seejuures kõiki seadusest tulenevaid nõudeid,» ütles Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart.

GAGi vilistlaskogu juhatus on vastu plaanile kahekordistada lähiaastatel kooli õpilaste arv ning kolida esimene ja teine kooliaste septembrist Vana-Kalamaja tänaval asuvasse koolimajja ning avaldas seetõttu veebruaris kooli direktorile Hendrik Agurile umbusaldust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles