Fotod ja video: Arvo Sarapuu ja Taavi Aas andsid riigikogus prügimajanduse kohta aru (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva pärastlõunal käisid riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni jutul Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas ja abilinnapea Arvo Sarapuu, et rääkida pealinna prügiprobleemidest.

«Reageerisime avalikkuses tõstatatud probleemile, et kas Tallinna prügimajanduses on kõik asjad korras,» selgitas korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Artur Talvik Tallinna juhtide vaibale kutsumist.

«Asjad kindlasti ei ole, ja see vaidlus, mis ajakirjanduses oli suunatud Arvo Sarapuu isiku vastu, keerati komisjoni istungil hoopis suuremaks vaidluseks, mis on juba aastaid kestnud: kas prügimajanduses peab olema kontrollitud turg või vabaturg. Nüüd on juhtunud see, et minnakse vaikselt üle vabale turule, kuna seadus, mis lubas turgu kontrollida, tunnistati mõni aeg tagasi kehtetuks. Tallinn võitleb sellele vastu ja komisjoni istungil esitati väga otseseid ja räigeid süüdistusi Rainer Vakra ja veel kolme riigikogu liikme vastu, kes toona tegid selle seadusemuudatuse, et kaotataks ära kontrollitud prügiturg,» rääkis Talvik.

«Sarapuu süüdistas Vakrat suurte jäätmefirmade huvide esindamises. See tõstis vana ja terava vaidluse taas pinnale ning kahjuks see jätkub. Prügiteema on kahjuks selline, kus alati ei ole asjad puhtad. Komisjon otsustas, et me kuulame ka neid, kelle suunas täna väga teravaid süüdistusi esitati. Tahaksime Vakra enda juurde kutsuda. Kindlasti tahaksime kuulata ka jäätmefirma Ragn-Sellsi positsiooni ning veel edasi minnes tahaksime kuulata ka nende asjadega tegelenud advokaate ja võib-olla ka riigikontrolli,» lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles