Lasnamäe talgulised leidsid oodatust kümme korda rohkem prügi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lasnamäel laupäeval Betooni isetekkelist prügimäge koristamas käinud talgulised leidsid eest vähemalt kümme korda rohkem prügi kui esialgu arvestatud.

«Me tulime siia ühe 15 kuupmeetri suuruse konteineriga, kuid kohapeal selgus, et selliseid on vaja vähemalt 10,» ütles koristustalgute peakorraldaja Tarmo Lausing, kelle sõnul tegeldi põhiliselt prügi loodusest väljatõmbamise ning sorteerimisega.

«Veendusime, et prügi on siin vedelenud aastaid – võib-olla koguni kümneid aastaid. Suur osa prügist on vettinud ja lagunenud – isegi plast. Jutt, et omavalitsused igal kevadel kõik puhtaks teevad, ei vasta siin ilmselgelt tõele.»

«Eraldasime rehvid, neid sai sinna hunnikusse sadakond. Samuti panime kõrvale ning viisime jäätmejaama ära ohtlikud jäätmed – kanistrid õlidega ja muud kahtlased vedelikud,» rääkis Lausing ja lisas, et suurem osa prügist jäi veel metsa alla. «Ehitasime tee äärde ühe hunniku mööblist ning teise rehvidest.»

Lausingu sõnul on Betooni tänaval vajalikud täiendavad talgud, mille jaoks loodetakse prügikonteinerid saada Rae vallalt ja Tallinna linnalt.

«Kui Lasnamäe linnaosa valitsus meile konteinereid ei telli, siis tuleb meil pöörduda otse Tallinna linnavalitsuse poole, sest see plats peab puhtaks veetud saama,» märkis Lausing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles