Autoosade varguslaine rauges pärast meediakajastust

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varguse ohvriks langenud Porsche.
Varguse ohvriks langenud Porsche. Foto: Põhja prefektuur

Tallinnas mitu kuud väldanud autoosade varguslaine rauges pärast seda, kui meedias kirjutati rüüstajatele jahti pidavatest kriminaalpolitseinikest, kinnitas politsei, ühtegi kahtlusalust aga seni tabatud ei ole.

Postimees kirjutas 24. märtsil, et viimase paari kuu jooksul on Tallinnas autodelt varastatud rohkem esitulesid ja peegleid kui terve eelmise aasta peale kokku. Teinekord pandi öö jooksul toime viis-kuus vargust.

Kurikaelad tegutsesid peamiselt Lasnamäel, Kristiines, Mustamäel ja Õismäel ning nende lemmikmarkideks olid Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW, Porsche ja Audi. Kahju ulatus sageli mitme tuhande euroni.

Politsei kaardistas kriitilisi piirkondi ja jahtis võimalikke kurjategijaid. Mõnel ööl olid kriminaalpolitseinikud kriitilisemates piirkondades ka väljas. 

Küsimusele, kas autode rüüstajad on tabatud, vastati politseist, et pärast meediakajastust küll aeg-ajalt teateid vargustest laekub, kuid varguslainest kui sellisest enam kindlasti rääkida ei saa.

See aga ei tähenda, et politsei on teema lõppenuks lugenud – endiselt käib töö, et välja selgitada varguste taga olnud isikud ja seegi, kuhu varastatud autoosi realiseeriti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles