Linnavalitsus toob Tallinna Krimmi anneksiooni toetanud Vene näitleja (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitry Kharatyan
Dmitry Kharatyan Foto: Belinsky Yuri/COVI

Tallinna linnavalitsus kutsub vene keele huvilisi osalema laupäeval Tondiraba jäähallis toimuvale aktsioonile «Totalnõi diktant», kus osaleb lisaks Tallinna abilinnapeale Mihhail Kõlvartile ja tööde kontrollimise komisjoni esimehele Aljona Tederile ka näitleja Dmitry Kharatyan, kes aastal 2014 andis allkirja Krimmi anneksiooni toetuseks.

Etteütluse «Totalnõi diktant» eel toimub linnavalitsuse teatel ka pressikonverents, kus osalevad nii Kharatyan, Kõlvart kui ka Teder.

Pressikonverents algab laupäeval kell 13 Tondiraba jäähalli konverentsisaalis ja kestab orienteeruvalt 20 minutit. Küsimusi saab esitada otse saalist, Kharatyan hiljem personaalintervjuusid ei anna.

«Totalnõi diktant» algab Tondiraba jäähallis kell 14, osalejatele avatakse uksed kell 12.30. Kes ei ole veel jõudnud eelseisvale etteütlusele registreerida, saavad seda teha veel kodulehel www.totaldict.ru.

«Totalnõi diktant» on linnavalitsuse teatel ülemaailmne aktsioon, mille raames kirjutavad kõik huvilised etteütlust vene keeles. Eesmärgiks on pöörata inimeste tähelepanu õigekeelsuse tähtsusele. «Totalnõi diktanti» kirjutatakse sel aastal enam kui 800 linnas üle maailma.

Traditsiooniliselt loeb etteütlust ette tuntud inimene. Eelmisel aastal tuli selle jaoks spetsiaalselt Tallinnasse vene näitleja Leonid Jarmolnik, tänavu astub aga vene keele huviliste ette Dmitry Kharatyan.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles