Keila rahvas nõudis peaministrilt iseseisvust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila elanikele on oma otsuseid selgitamas käinud ka peaminister Jüri Ratas ja riigikogu aseesimees Enn Eesmaa.
Keila elanikele on oma otsuseid selgitamas käinud ka peaminister Jüri Ratas ja riigikogu aseesimees Enn Eesmaa. Foto: Valdur Vacht

Ootamatult sundliitmise ohtu sattunud 10 000 elanikuga Keila linna elanikud kohtusid peaminister Jüri Ratasega, kes andis kohaletulnutele lootust öeldes: «Kõik on teie kätes».

Keila kultuurikeskuses toimunud kohtumisele peaminister Ratase ja riigikogu aseesimehe Enn Eesmaaga saabus ootamatult palju rahvast. Ligi poole tunni jooksul peaministrile esitatud küsimused keskendusid peamiselt haldusreformile. Küsijate seas olid valdavalt need, keda on pannud nördima valitsuse ootamatu käik Keila sundliitmiseks Paldiski linna ja kolme läänepoolse vallaga, teatas Keila linna pressiesindaja Valdur Vacht.

Keila linnapea Enno Felsi sõnul tuleb linnaelanikel peaministri sõnasabast kinni haarata ja oma arvamus rahvahääletusel selgelt välja ütelda. «Hääletus Keila iseseisvuse üle toimub 23. ja 24. aprillil ning sellest saab osa võtta nii elektrooniliselt kui ka tavapäraselt küsitluspunktides, mis asuvad Keila tervisekeskuses ja Keila kultuurikeskuses,» ütles linnapea.

«Keila vastab igati iseseisvana jätkamiseks vajalikele kriteeriumitele ning ei peaks kuidagi haldusreformi käigus sundliidetud saama. Samuti on Keilast läänepoolsematel omavalistustel omavahel liitudes võimalik haldusreformi eesmärgid ära täita, mida nad omavahel ka läbi rääkisid. Keila linna viimasel minutil sunniviisiliselt sinna seltskonda lisamine on igati arusaamatu ja põhjendamatu,» ütles linnapea Fels.

Lisaks peaministri sõnavõtule võttis kohtumisel sõna ka Loksa linnapea Värner Lootsmann, kelle arvates samuti peaks Keila ja Paldiski jääma iseseisvana tegutsevateks omavalitsusteks. Temagi tegi üleskutse hääletama minna.

Keila inimeste järgmine võimalus valitsuse esindajale küsimusi esitada tuleb 19. aprillil, kui Keila koolis toimub kohtumine riigihalduse ministri Mihhail Korbiga. Rahvahääletuse alguseni jääb sealt veel kolm päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles