Tallinna reaalkool peab lähiaastatel suuri laienemisplaane (1)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna reaalkool on aastaid vaevelnud ruumikitsikuses ja alates 2000. aastast oodanud koolihoone laienemist. Koolis pole näiteks häid sportimistingimusi, sest võimlasse mahub korraga viisteist inimest. Samuti pole koolil õppelaboreid, mistõttu tuleb teha koostööd ülikoolidega. Lähiaastatel soovib linn olukorrale lahenduse leida ja koolihoone poole suuremaks ehitada. 

Uue hoone detailplaneering valmib selle aasta kevadel, seejärel korraldab linn arhitektuurikonkursi. Planeeringu järgi kasvab koolihoone praegusega võrreldes poole võrra. Uus maja tuleb staadionialale. Viimane nihutatakse koolimaja taha, kus on praegu algklasside maja. Kuna algklasside maja on täielikult amortiseerunud, läheb see lammutamisele.

Tallinna reaalkooli direktor Ene Saar rääkis, et uude majja tulevad ruumid algklassidele, täismõõtmetes võimla ning kompetentsikeskus, kus õpilased saavad omandada maailmatasemel reaal- ja loodusaineid. Kompetentsikeskust saavad tema sõnul laboritundideks kasutada ka teised Tallinna koolid.

Saar ütles, et tegemist pole idee, vaid reaalse plaaniga. Kui detailplaneering kevadel vastu võetakse, usub Saar, et hoone võiks valmida kolme aasta jooksul. «Nii on linnavalitsus kinnitanud, et see on reaalne plaan ning meile on seda lubatud,» sõnas Tallinna Reaalkooli direktor.

Reaalkool on koostöös linnavalitsusega teinud nii ülikoolide kui ka ettevõtjatega koolihoone sisu planeerimisel palju eeltööd. Saar soovib, et uus hoone tuleks selline, mis kõnetaks, oleks energiasäästlik ning käiks kaasas reaal- ja loodushariduse mõttega.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart märkis, et veel on vara rääkida, kui palju võiks uus õppehoone linnale maksma minna. Abilinnapea sõnul on Tallinna reaalkooli laiendus plaanis avada aastatel 2020–2021.

Tänavused suuremad projektid on Tallinnas Gustav Adolfi gümnaasiumi esimese ja teise õppeastme koolihoone ning Linnamäe vene lütseumi renoveerimine, mille maksumus on koos sisustusega 6,5 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles