Nõmmel algab igakevadine punaste lehekottide vedu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehekotid Nõmmel.
Lehekotid Nõmmel. Foto: Jukko Nooni

Tänasest algab Nõmmel igakevadine nn punaste lehekottide kampaania, mille käigus viib linnaosavalitsus elanikelt tasuta ära lehti ja okkaid.

Lehekottide kampaaniast saavad osa võtta kõik Nõmme kinnistud. Iga kinnistu kohta viiakse ära kuni kümme lehekotti.

Punaseid lehekotte jagatakse Nõmme linnaosa valitsuse teenindussaalides Vabaduse pst 77 ja Jaama 18 alates 20. märtsist kuni 14. aprillini. Lisaks jagatakse lehekotte 8. aprillil kella 9–17 Valdeku 15 asuvas saun-spordihoones.

«Eesmärk on sel moel elanikele kevadistel heakorratöödel toeks olla. Need, kel jääb kümnest kotist väheks, saavad ülejäänud haljastusjäätmeid tasuta jäätmejaama viia või oma kinnistul kompostida,» selgitas linnaosavanem Tiia-Liis Jürgenson.

Ära veetakse ainult Nõmme linnaosavalitsuse antud punast värvi lehekotid. Saadud kotte ei tohiks naabrile või tuttavale edasi anda – see tekitab kottide kogumisel segadust ja probleeme. Lehekotid tuleks hoida kuni äraveo alguseni oma kinnistul ning 23. aprilliks peavad need olema tõstetud aia taha. Punaseid lehekotte veetakse ära 24. aprillist 21. maini.

Esmalt veetakse lehekotid ära suuremate teede ja tänavate äärest ning seejärel sisekvartalitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles