Patrullpolitseinikku kahtlustatakse narkokuriteos (1)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep
Kanep Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeva hilisõhtul pidasid politseinikud Tallinnas kinni Ida-Harju jaoskonna 21-aastase patrullpolitseiniku, keda kahtlustatakse kanepi ebaseaduslikus käitlemises.

Patrullpolitseinik peeti kinni isiklikus sõiduautos töövälisel ajal ning tema läbiotsimisel leiti narkokahtlusega ainet, teatas Põhja prefektuur.

Politseinikud viisid mehe menetlustoiminguteks jaoskonda. Eile kuulati ta üle ning talle määrati elukohast lahkumise keeld.

Kahtlustuse järgi tegeles mees korduvalt kanepi vahendamisega. 

«Mul on südamest kahju, et politseinikku kahtlustatakse narkokuriteos,» ütles Põhja prefekt Kristian Jaani, kelle sõnul vabastatakse kahtlustuse saanud politseinik teenistusest. «Ei ole mõeldav, et inimene, kes vahendab mistahes koguses narkootilist ainet, töötab politseis.»

Jaani lisas, et politseil on kontrollimehhanismid, mille abil ebaausad kolleegid varem või hiljem tabatakse. Eesmärk on jõuda nii kaugele, et sellised inimesed politseinikeks ei saaks ning selle nimel töötab igapäevaselt sisekontroll.

Kriminaalmenetlust viib läbi Põhja prefektuur ja sisekontroll ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles