Kohus: Karin Tammemäe vallandamine oli seaduslik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Põhja-Tallinna vanem Karin Tammemägi vaidlustas enda vallandamise kohtus.
Endine Põhja-Tallinna vanem Karin Tammemägi vaidlustas enda vallandamise kohtus. Foto: Liis Treimann

Halduskohus leidis teisipäevases otsuses, et Tallinna linnavalitsuse tegevus Põhja-Tallinna linnaosa endise vanema Karin Tammemäega töösuhte lõpetamisel oli seaduslik.

Tammemägi vabastati mullu linnaosavanema ametist 17. veebruaril linnapea kohusetäitja Taavi Aasa ettepaneku alusel. Linnaosajuhi kohalt lahkudes maksti Tammemäele kasutamata puhkuse eest 4182 eurot hüvitist.

Tammemägi leidis, et tema vallandamisel olid poliitilised põhjused ning esitas halduskohtusse hagi, milles palus enda teenistusest vabastamise korralduse õigusvastaseks tunnistamist ning kuue kuu keskmise palga ulatuses hüvitise väljamõistmist.

Halduskohus jättis teisipäeval Tammemägi kaebuse siiski rahuldamata ja menetluskulud poolte endi kanda. Samas võib otsusele esitada apellatsioonkaebuse 30 päeva jooksul.

Kohus leidis, et kaebus ei ole põhjendatud ning tuleb jätta rahuldamata. Kohus asus seisukohale, et Põhja-Tallinna vanema Karin Tammemäe teenistusest vabastamine oli õiguspärane ning puudub alus kaebuse nõuete rahuldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles