Linnavolikogu opositsioon esitas Kalev Kallole umbusaldusavalduse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kallo.
Kalev Kallo. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tänane Tallinna linnavolikogu istung algas sellega, et opositsioonierakonnad andsid sisse umbusaldusavalduse kriminaalsüüdistusega kohtu all olevale linnavolikogu esimehele Kalev Kallole.

Umbusaldusavalduse kandis ette IRLi fraktsiooni esimees Madis Kübar. «Avalduse allkirjastanud Tallinna linnavolikogu liikmed ei pea võimalikuks Kalev Kallo jätkamist linnavolikogu esimehena ja avaldavad talle umbusaldust. Linnakodanike huvides on, et linnavolikogu juhiks inimene, kes saaks täie tähelepanu ja energiaga keskenduda linnavolikogu juhtimisele,» ütles Kübar.

«Kalev Kallole esitati 22. novembril 2016 kriminaalsüüdistus altkäemaksu andmisele ja võtmisele kaasaaitamises. Kuigi Eestis kehtib süütuse presumptsioon, takistab Kalev Kallo jätkamine ausat ja läbipaistvat linnajuhtimist ning kahjustab oluliselt nii Tallinna linna kui ka volikogu mainet,» jätkas Kübar.

Ta lisas, et arenenud poliitkultuuriga riikides võtab inimene ise vastutuse. Kuna Kallo ise tagasi ei astunud, siis esitas opositsioon talle umbusaldusavalduse, millele on alla kirjutanud 25 linnavolikogu saadikut IRLi, Reformierakonna ja SDE fraktsioonist.

Riigiprokurör esitas mullu süüdistuse kuritegude toimepanemises Edgar Savisaarele, Keskerakonnale, Tallinna linnavolikogu esimehele Kalev Kallole, lisaks veel linnavalitsuse endisele nõunikule ja viiele ettevõtjale. Süüdistus puudutab altkäemaksu ja keelatud annetusi ning omastamist.

Kallo ütles umbusaldusavaldust vastu võttes, et seda menetletakse vastavalt volikogu töökorrale järgmisel istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles