Politsei tabas Harku vallas 27 purjus alaealist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Politsei pidas ööl vastu laupäeva Harku vallas ühes peopaigas kinni 27 noort vanuses 13-16 aastat, kes olid alkoholi tarvitanud.


Eelmisel laupäeva kella kolme ajal öösel sai Põhja prefektuuri Lääne-Harju politseijaoskonna patrull väljakutse Harku valda Harkujärve külla Oja teele, kus üüritud saunamajas toimuvat alaealiste pidu, kus tarvitatakse alkoholi, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide.

Kohale jõudes pidas politseipatrull kinni 27 joobes teismelist. Kohale kutsuti ka kiirabi, kes alaealised kohapeal üle vaatas, misjärel anti noorukid vanematele üle.

«Nii suur hulk purjus alaealisi on selgeks märgiks, et olukord on tõsine. Kui täiskasvanud, olgu nad lapsevanemad või mitte, pigistavad alaealiste joomapidude puhul silma kinni, seavad nad sellega nendesamade noorte inimeste tervise väga suurde ohtu. Laps sellest ehk ise aru ei saa, seepärast ongi täiskasvanu ülesanne tema tervist kaitsta ning selgitada, milliste tagajärgedega selline pidu lõppeda võib,» sõnas Lääne-Harju politseijaoskonna juht Kaido Saarniit.

«Kindlasti ei saa nimetada pealekaebamiseks seda, kui täiskasvanu alaealise tervisest ja käekäigust hoolib. Karta ei tule mitte politseiniku koostatud väärteoprotokolli, vaid neid tagajärgi ja ettearvamatuid olukordi, millesse võivad alkoholi tarvitanud noored sattuda,» lisas ta.

Politsei algatas noorte tegevuse suhtes väärteomenetlused alkoholiseaduse § 71 alusel.

Politsei tänab tähelepanelikke pealtnägijaid, kes ei jäänud purjutavaid lapsi märgates ükskõikseks ning toimuvast politseile teada andsid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles