Pae parki plaanitakse suveteatrit

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pae park ja järv.
Pae park ja järv. Foto: Anres Haabu

Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil detailplaneeringu, mis annab võimaluse püstitada Pae järve äärde suveteater.

Paepargi 9 / Pallasti 56 kinnistu osa detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Lasnamäe linnaosavalitsus. «Suveteater lisab Pae pargile atraktiivsust ning kahtlemata meeldivad vabaõhuetendused Lasnamäe elanikele ja linnaosa külalistele,» ütles linnaosavanem Maria Jufereva.

Planeeritava maa-ala suurus on 2,03 hektarit. Lisaks suveteatri ehitusõigusele antakse detailplaneeringus heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsuteede, parkimise ja tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendus.

Planeeritav maa-ala asub Lasnamäe linnaosas Sikupilli asumis, mis piirneb põhjast Laagna, lõunast ja idast Pae ning läänest Pallasti tänavaga. Planeeritava ala kontaktvööndis asub ülelinnalise ja ka riigi tasandil olulise tähtsusega puhke- ja kultuuriobjekte. Maa-ala edelaservast ligikaudu 200 meetri kaugusel paikneb Eesti Kunstimuuseum KUMU. Kunstimuuseumist põhja poole jääb Kadrioru loss ja Kadrioru park.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles