Priit Kutseri ja Tallinna linna töövaidlus jätkub märtsi alguses kohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kutser.
Priit Kutser. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa nõuniku kohalt vallandatud keskerakondlase Priit Kutseri töövaidlus on jõudnud kohtusse, istung toimub kava kohaselt märtsi alguses.

«Kutseri töövaidlus on Harju maakohtu menetluses,» ütles neljapäeval Tallinna õigusteenistuse nõuete osakonna juhataja Terje Krais. Ta lisas, et kohtuistung toimub 8. märtsil. «Millal võiks asjas kohtuotsust oodata või vaidlus lõppeda, ei ole teada.»

Möödunud aasta augustis andis töövaidluskomisjon Kutserile osaliselt õiguse kompensatsiooni puudutavas nõudes ja linnavalitsus vaidlustas selle.

Linnavalitsus vallandas Kutseri mullu aprillis pärast seda, kui too käis koos Keskerakonna poliitiku Jaanus Karilaiuga töövälisel ajal linnajuhtide tööruumides enda sõnul «kohvi joomas». Pärast vallandamist kirjutas Kutser sotsiaalmeedias, et tema lahtilaskmise põhjus on formaalne ja fabritseeritud.

Kutser asus linnapea kohuseid täitva abilinnapea Aasa nõunikuna tööle pärast lahkumist Põhja-Tallinna linnaosavanema asetäitja kohalt mullu veebruaris. Segastel asjaoludel toimunud lahkumine järgnes sellele, kui linnapea ettepanekul vabastas linnavalitsus ametist Põhja-Tallinna linnaosavanema Karin Tammemägi.

Linnaosa vanema asetäitja kohalt lahkudes sai Kutser 6570 eurot hüvitist. Abilinnapea nõunikuna oli tema kuupalk 1500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles