Harku vallajuhid loobusid oma palga tõstmisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harku vallavanem Kaupo Rätsepp.
Harku vallavanem Kaupo Rätsepp. Foto: Mihkel Maripuu

Tänasel istungil pidi Harku vallavolikogu kinnitama vallavanema ja kahe abivallavanema märgatava palgatõusu, kuid tund enne istungit teatas Harku vallavanem Kaupo Rätsepp Postimees.ee`le, et eelnõu võetakse tagasi.


Rätsepp kinnitas, et Harku vallal läheb hästi, masuaeg on üle elatud ning seetõttu ei ole vallajuhtide palgatõusus midagi imelikku. Ka üks abivallavanema koht on kaotatud ning niimoodi raha kokku hoitud. Kuna aga vallavalitsusse kuulub veel kolm mittepalgalist liiget, siis tuleks eelnõusse kirjutada ka nende hüvitise suurendamise. Seda aga seekord ei tehtud, mistõttu otsustatigi eelnõu tagasi võtta ning mingil ajal uuesti vallavolikogule esitada.

«Eelnõu sai tõesti natuke vigane, sest mittepalgaliste vallavalitsuse liikmete hüvitis jäi eelnõust välja, peaksime seda teemat uuesti arutama,» märkis Rätsepp. «Ise võtan asja rahulikult, aga täna me seda küsimust volikogu ette ei vii.»

Ta lisas, et nii see kindlasti ei ole, nagu tahaks vallavanem ise endal palka tõsta. Selle peab otsustama ikkagi vallavolikogu. Ka seda ei saavat ütelda, nagu oleks Harku valla juhtidel paljude teiste Harjumaa omavalitsuste juhtidega võrreldes kõrgemad palgad. Asi olevat sellest, et kui Harku juhid saavad vaid põhipalka, siis mitmes teises vallas makstakse ka lisatasusid, mis on päris suured.

Harku vallavanema palk on praegu 2237 eurot ehk 35 000 krooni, vallavolikogule esitatud eelnõu järgi oleks tema palk tõusnud umbes 600 euro võrra.

Rätsepp kinnitas, et Harku valda sisse kirjutatud inimeste maamaksu kaotmine on valda inimesi juurde toonud ning nendelt laekuv tulumaks on korvanud laekumata jäänud maamaksu. Ta lisas, et kindlasti ei ole see ühekordne ettevõtmine enne valimisi, vaid tulevikku suunatud projekt. Eesmärk ei ole meelitada Tallinnast inimesi üle. Eelkõige soovitakse valla maaomanikke kohalikku registrisse saada, sest kõik need inimesed kasutavad valla taristut. Harkus on veel tuhandeid kinnistuomanikke, kes küll elavad seal, aga ei ole sisse registreeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles