Volikogu opositsioon ei kiirusta esimeest umbusaldama

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kallo
Kalev Kallo Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Hoolimata paari nädala tagustest suuresõnalistest lubadustest ei esitanud Tallinna linnavolikogu opositsioonierakonnad ka tänasel istungil umbusaldusavaldust kriminaalkuriteos süüdistatavale volikogu esimehele Kalev Kallole.

«Altkäemaksu võtmisele kaasaaitamise süüdistus on tõsine asi ja peaks olema iseenesestmõistetav, et Kalev Kallo taandab ennast päevapealt Tallinna linnavolikogu juhi kohalt,» teatas SDE fraktsiooni esimees Anto Liivat novembri lõpus. «Kui Kallo neljapäeval toimuval istungil ise ametist tagasi ei astu, algatame volikogus tema umbusaldamise ja kutsume teiste opositsioonierakondade ning Tallinnast hoolivaid ausameelseid keskfraktsiooni saadikuid umbusaldusavaldusega ühinema,» märkis ta.

Liivat tegi oma avalduse päev pärast seda, kui riigiprokurör oli esitanud süüdistuse kuritegude toimepanemises Edgar Savisaarele, Keskerakonnale, Tallinna linnavolikogu esimehele Kalev Kallole, lisaks veel linnavalitsuse endisele nõunikule ja viiele ettevõtjale. Süüdistus puudutab altkäemaksu ja keelatud annetusi ning omastamist.

Tookord teatas ka volikogu IRLi fraktsiooni esimees Madis Kübar, et Kallo jätkamine linnavolikogu esimehena pole enam võimalik ning et opositsioon on umbusalduse esitamiseks valmis.

Linnavolikogu keskerakondlasest aseesimees Toivo Tootsen teatas sotside avaldust kommenteerides: «Siin pole mingit kahtlust! Meie usaldame Kallot!» Tootsen tõdes, et Eesti riigis kehtib süütuse presumptsioon ja kedagi ei tohi süüdi mõista enne kohtuotsust. Kallot süüdistatakse endise Tallinna linnapea Edgar Savisaare kriminaalasjas kaasaaitamises nii altkäemaksu andmisele kui võtmisele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles