Halduskogu soovib nihutada Tallinna kesklinna piire

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnahall
Tallinna linnahall Foto: Eero Vabamägi

Tallinna kesklinna halduskogu tegi linnavalitsusele ettepaneku muuta kesklinna linnaosa piire selliselt, et praegu Põhja-Tallinnas asuvad linnahall, kultuurikatel ja kavandatav uus linna raehoone jääksid kesklinna piiridesse.

Kesklinna halduskogu esimehe Kaido Kuke (IRL) sõnul on loogiline, et linna esindushooned asuvad kesklinnas piirides. «Põhja-Tallinn on väärikas ja Tallinna kõige omanäolisem linnaosa, kuid raehoone sobitub oma olemuselt paremini kesklinna,» ütles Kukk, kelle sõnul on linnahalli ümbrusest kujunemas linna uus süda.

Täna jookseb Kuke sõnul kahe linnaosa vaheline piir selliselt, et nii kultuurikatel kui ka linnahall jäävad napilt Põhja-Tallinna piiridesse, kuid kavandatavad linnahalli juurdeehitised jääksid juba kesklinna piiridesse. Põhja-Tallinna piiridesse jääb ka maa-ala, kuhu lähiaastatel planeeritakse linna uut raehoonet.

Halduskogu ettepaneku kohaselt jookseks uus linnaosade vaheline piir mööda Kalasadama tänavat mereni, seega jääksid nii kultuurikatel kui ka linnahall edaspidi kesklinna piirkonda.

Lisaks eelnevale tegi kesklinna halduskogu ettepaneku nihutada Tehnika tänava linnaosade vahelist piiri selliselt, et see jookseks Tehnika tänava asemel mööda raudteed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles