Prokuratuur ei taotle Toomas Lepa vahistamist (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Lepp
Toomas Lepp Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Põhja ringkonnaprokuratuur ei taotle Tallinna Televisiooni juhi Toomas Lepa vahistamist ning ta pääseb pärast menetlustoimingute tegemist vabadusse.

Neljapäeva pärastlõunal oli Lepp veel kinni peetud ja politsei tegi temaga menetlustoiminguid, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas Postimehele.

Ta ei soovinud ennustada, millal võiks kolmapäeva hommikul kinni peetud Toomas Lepp vabadusse pääseda. Vastavalt seadusele võib politsei ilma kohtu loata inimesi kinni pidada kuni 48 tunniks. See tähtaeg möödub reede hommikul.

TTV endine peatoimetaja ja juhatuse liige Mart Ummelas.
TTV endine peatoimetaja ja juhatuse liige Mart Ummelas. Foto: Erik Prozes

Kolmapäeva hommikul kriminaalkuriteos kahtlustatavana kinni peetud Tallinna TV (TTV) toimetaja Mart Ummelas pääses õhtul taas vabadusse.

Keskkriminaalpolitsei kahtlustuse järgi võis Lepp omastada kolme aasta jooksul ligi paarsada tuhat eurot.

Lisaks Lepale ja Ummelasele on samas kuriteos kahtlustatavaks kuulutatud veel kaks inimest. Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas ütles Postimehele, et neist üks peeti eile kinni ja tema vahi alla võtmise taotluse otsustab prokuratuur samuti tänase päeva jooksul. Neist teist ei pidanud politsei vajalikuks kinni pidada ja ta on kutsutud täna politseisse ütlusi andma.

Kahtlustus on esitatud ka ühele juriidilisele isikule. 

Tegemist on selle aasta juuni lõpus alustatud kriminaalmenetluse esimeste avalike menetlustoimingutega, mille raames uuritakse suures ulatuses Tallinna Televisiooni rahade omastamist.

Uurimist viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ning seda juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles