Galerii: Mihhail Hodorkovski andis Tallinnas üle ajakirjanduspreemiad (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene ärimees ja president Vladimir Putini suurim kriitik Mihhail Hodorkovski andis täna õhtul Tallinnas üle Avatud Venemaa ajakirjandusauhinnad.

«Avaldan austust kõigile neile, kes voitlevad  autoritarismi vastu ja inimõiguste eest ning soovin edu ja jõudu sellel teel,» ütles Hodorkovski oma kõnes. «Mul on hea meel üle anda sõltumatu meedia auhinnad.»

Mittetulundusorganisatsioon Avatud Venemaa annab igal aastal välja ajakirjandusauhindu Venemaa-teemaliste artiklite eest.

Uuriva loo preemia sai portaali Fontanka.ru ajakirjanik Deniss Korotkov loo eest, mis kajastas Vene poole kaotusi Süüria sõjas.

Reportaaži preemia said Novaja Gazeta ajakirjanikud Jelena Kostjutšenko ja Juri Kozõrev Siberi taiga elu kirjeldava loo eest.

Fotoreportaaži auhinna sai väljaande Meduza ajakirjanik Oleg Klimov pildiseeria eest Kuriili saarel asuvast endisest sõjaväeosast.

Regionaalteema auhinna said väljaande Taiga.info ajakirjanikud Margarita Loginova ja Pjotr Manjahhin Siberisse elama asunud laste teemalise loo eest.

Intervjuu preemia sai väljaande Colta.ru ajakirjanik Dmitri Rebrov intervjuu eest psühholoogiaprofessori Aleksandr Suvoroviga.

Veneteemalise välisajakirjanike auhinna said Saksa telekanali ARD ajakirjanikud Hajo Seppelt, Florian Rieswick ja Felix Becker loo eest, mis käsitles Venemaa sportlaste dopinguteemat ja olümpiamänge.

Venemaal valitseva olukorra tõttu toimub preemiate üleandmine välismaal. Sel aastal valiti tseremoonia toimumiskohaks Tallinn.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles